• Çalışma Saatlerimiz: P.tesi - Cuma: 08.30 - 18.00

RİSK YÖNETİMİ


Risk yönetimi işletmeden işletmeye farklılık gösterebilirken, bir işletme içinde farklı birimlerde de farklı stratejilerle yapılabilir. Risk yönetim süreci, faaliyet ve operasyonlardaki risklerin belirlenip çözümlenmesi ve ardından belirlenen risklere karşı önlem alınmasıyla gerçekleşir. Risk yönetiminde çeşitli süreçler bulunmaktadır.

– Risk Yönetimini Planlama: Bu aşamada risk faaliyetlerine nasıl yaklaşılacağı ve planlamanın nasıl yapılacağına karar verilir.

– Riskleri Belirleme: Karşılaşılabilecek risklerin hangi faaliyetlerden kaynaklanabileceği ve bu risklerin neler olduğu belirlenir.

– Nitel Risk Çözümlenmesi: Risklerin nitel değerlendirmesi yapılır.

– Nicel Risk Çözümlemesi: Bu risklerin gerçekleşme ihtimalleri ve işletme hedefleri üzerindeki etkileri belirlenir.

– Risklere Karşı Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi: Risklere karşı çeşitli yöntemler geliştirilerek, fırsatlar arttırılmaya çalışılırken tehditler ise azaltılmaya çalışılır.

– Risklerin İzlenmesi ve Kontrolü: Riskler takip edilir, risk azaltma planları uygulanarak riskler kontrol altına alınır. Bunun yanı sıra yeni riskler tanımlanır. Bu riskler için de süreç aynı şekilde devam eder.

– Risk yönetimi işletmelerin katlanabilecekleri kadar risk almalarını sağlar, ayrıca işletmeler dolaylı olarak da büyüme oranlarını arttırabilirler. İşletmelerin üstlendikleri riskleri objektif olarak ölçmelerine de yardımcı olur.